Works

Lon­don light & airy base­ment office
A remod­el­ling of the base­ment of a Lon­don ter­raced house into an office.

The inter­nal stairs have been removed and one of the spine walls has been opened-up leav­ing the struc­ture exposed. 

The exposed struc­ture cre­ates a trans­paren­cy and a sequence of spaces becomes vis­i­ble also allow­ing light to pen­e­trate through­out. By leav­ing the open studwork par­ti­tion in, at the place where the spine wall was, there was no need for large struc­tur­al inter­ven­tions and the foun­da­tion could remain in its orig­i­nal location. 

The open office lay­out, togeth­er with the glass cov­ered light well, which cre­ates a seat­ing alcove, pro­vides a light and airy space, prov­ing that base­ments need not be dark places to work.

Where pos­si­ble exist­ing ele­ments, such as the bath­room floor and san­i­tary ware as well as win­dows have been pre­served. The orig­i­nal plas­ter has been left in sight blue 15×15 cm floor tiles give scale to the space.