4 Wonin­gen en 30 Par­keer­plaat­sen- 4 hous­es and 31 parkingplaces
Invit­ed com­pe­ti­tion in Den Hague, 2001, with Sabine Riss

July 2014

A study com­mis­sioned by Ceres pro­jecten, to make a pro­pos­al for the Korendijk­straat in Schevenin­gen for four hous­es and thir­ty one park­ing places, on the place of a for­mal sports hall. The scale of the sur­round­ing hous­es, for­mer fishermen’s dwellings, was small. It was there­fore decid­ed to keep the scale of the new-built hous­es small and low. The floor-plan and façade of each house is dif­fer­ent as an answer to the tri­an­gu­lar site, to achieve plas­tic­i­ty in the façade in response to the many small sim­i­lar­i­ties and dif­fer­ences between the hous­es in the neigh­bour­hood. The hous­es are build on the park­ing garage.

Picture of detail of the front façade.

Picture of the back, with the gardens.